Bemutatkozás

head

A hazai takarmányipar óriási változásokon ment és megy át. Folyamatosan változó piaci körülmények, és a jogszabályi változások nehezítik a működést.

A FEED SAFETY célja, hogy szolgáltatásaival elősegítse a magyarországi keverőüzemek és alapanyag-forgalmazó cégek jogszabályokban előírt működését.

Munkatársaink többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

A FEED SAFETY célja, hogy az alapanyag-forgalmazó vállalkozásokat és a keverőüzemeket segítse szolgáltatásaival.

Miben tudunk segíteni a takarmányozásban érdekelt vállalkozásoknak?

Takarmánykeverő üzemek, vágóhidak, élelmiszer- és takarmányalapanyag-forgalmazó cégek termékbiztonsági rendszereinek kiépítése
Élelmiszerbiztonsági, termékbiztonsági, minőségirányítási és környezetirányítási rendszerek kiépítése (GMP+, QS, HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FAMI QS, GMO Free, IFS) A takarmány és élelmiszer piacon egyre szigorúbb termékbiztonsági rendszerek bevezetését kérik a felvásárló, és a feldolgozó cégek. Cégünk segítséget nyújt a követelményeknek megfelelő és a legköltséghatékonyabban kialakítható rendszerek kiépítésében.

GMP + rendszerek kiépítése

ISCC rendszerek kiépítése
Az ISCC és a BUHG rendszerekhez szükséges, illetve biomassza forgalmazásra valamint a biomassza gyártás vonatkozó törvényi előírásokban meghatározott rendszerek kiépítése

TakarmányŐr (A takarmánykeverők szoftvere)
Az Európai Unióban a nyomonkövethetőség az élelmiszerbiztonság alapja, azaz, hogy a vásárolt alapanyagok kitől érkeznek, mi történt velük, milyen termékbe kerültek, és ezen termék kinek lett kiszállítva.
Az általunk kifejlesztett TakarmányŐr program ezen folyamatot egyszerűsíti le a takarmánykeverők és az élelmiszer feldolgozók részére. A program segítségével egyszerűsödik a papíron vezetett nyilvántartás, és bármikor pár másodperc alatt elérhetőek a szükséges információk.

Keverőüzemek építése, felújítása, átalakítása
Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársainkkal, a partneri igényekhez alkalmazkodó keverőüzemet tervezzük meg és építjük meg, vagy a már régebbi keverőüzemet alakítjuk át az új követelményeknek megfelelően. Új és használt berendezések forgalmazásával segítjük partnereinket.

Keverőüzemek hatósági engedélyeztetése
(munka, környezet, állategészségügy)

A magyarországi keverőüzemeknek engedéllyel, illetve nyilvántartási számmal kell rendelkezniük. A hatósági engedélyeztetés útvesztőjében segítséget nyújtunk partnereinknek, hogy zökkenőmentesen jussanak hozzá a működéshez szükséges engedélyekhez.

Keverőüzemek homogenitás és átmosódás vizsgálatának elvégzése
A hatósági bemérések előtt elvégezzük a keverőüzemek homogenitás és átmosódás vizsgálatát, és javaslatot adunk az esetleges változtatásokra. A vizsgálatok elvégzése elősegíti a sikeres hatósági bemérést. Az Önellenőrzés céljából történő vizsgálatok elvégzésében is segítséget tudunk nyújtani partnereink részére.

Homokszórás, felülettisztítás

Tervezés és műszaki tanácsadás

Technológiai előkeverékek gyártása
Saját keverőüzemben a partneri igényeket figyelembe véve állítjuk elő a kért technológiai előkeverékeket.

Takarmányalapanyag-forgalmazás
A FEED SAFETY fontos szempontja, hogy partnereinek minőségi alapanyagok beszerzést segítse (MCP, növényi darák, növényolaj, stb).

A cégünk honlapján regisztráltakat az aktuális változásokról (törvényi, jogszabályi, hatósági ellenőrzések) hírlevelekben értesítjük.