Keverőüzemek

 

Engedélyeztetés, építés, felújítás

A keverőüzemek működésének törvényes alapfeltétele az előírt hatósági engedélyek megszerzése. Erre a saját felhasználásra gyártó üzemeknek is szükségük van. A gyógyszeres terméket felhasználni kívánó üzemeknek a gyógyszerkeverésre vonatkozó engedélyt is be kell szerezniük, illetve az ehhez szükséges hatósági bemérést is el kell végeztetniük.

Az állatitermék-előállítás eredményességét és gazdaságosságát – mivel a ráfordítások 60-80 százalékát a takarmányozási költségek teszik ki – a feletetett takarmányok, tápok mennyisége és minősége jelentősen befolyásolja. A keveréktakarmányok minőségét pedig elsősorban a keverékeket, koncentrátumokat, premixeket előállító keverőüzemek műszaki színvonala, a technológiájuk korszerűsége határozza meg.

A Feed Safety célja, hogy a minőségi, homogén takarmányok előállítását segítse elő partnereinél.

A keverőüzemek építéséhez, felújításához szakértőink helyszíni felmérés alapján a legmegfelelőbb megoldást nyújtják. Az általunk felépített illetve felújított keverők hatósági bemérése előtt homogenitás és átmosódás vizsgálatot végzünk a hatályos rendeletekben előírtak szerint. Feladatunknak tekintjük, hogy csak a rendeletekben meghatározott értékeknek megfelelő próbagyártás után szervezzük meg a hatósági bemérést partnereink részére.